Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2007 12:54 - Максим бил спрян и пуснат от КАТ минути преди катастрофата
Автор: minddriver Категория: Новини   
Прочетен: 1013 Коментари: 2 Гласове:
0



Световният шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Максим Стависки е бил предупреден от полицейски патрул да не кара рисково и да не застрашава движението минути преди да катастрофира и да причини смъртта на един човек в неделя вечер край Приморско, съобщава БГНЕС. Полицейският патрул спрял Максим Стависки, който летял със 100 км/ч зад бял микробус, карал на зигзаг и се опитвал да го изпревари. Катаджиите с радар мерили скоростта в насрещното платно. Като видели криволиченето на шампиона, го спрели. Максим по нищо не показал, че е пил. Полицаите го предупредили да кара внимателно. Спортистът си побъбрил с тях и се заклел, че няма да натиска газта. Само 500 метра по-надолу обаче хамърът не успял да вземе остър десен завой и помел двете коли. Инцидентът е станал към 19:45 часа на десен завой край река Ропотамо, когато Хамърът на Стависки, който се е движил в посока Бургас, е навлязъл в насрещното движение и е катастрофирал челно с Хонда Сивик с четирима пасажери, след като преди това изблъсква автомобила Ауди от пътя.

Алкохолната проба с дрегер на Максим Стависки е отчела наличие на алкохол в кръвта му над допустимото ниво. 1,10 промила съдържание на алкохол в кръвта на Максим Стависки, сочи резултатът от химическата проба, съобщи прокурор Огнян Стоянов. Стависки не крие, че е употребил алкохол.

Пих водка, казал Стависки и пред лекарите докато давал кръвна проба.

Резултатите от пробата на другия водач от катастрофата - Гергана Шекерджиева, са отрицателни добави Стоянов. Той уточни, че предстоят разпити и на останалите участници в катастрофата, за да се изяснят обстоятелствата. От Стависки са взети само първоначални показания за инцидента. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са автотехническа и химична експертизи.

Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. Той не е пострадал сериозно при инцидента и не се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ. В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата Петър Петров, на 23 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето - 18-годишната Михаела Горсова, е в кома. Към момента тя продължава да е в кома и остава на командно дишане, заяви доктор Бойко Миразчийски от интензивното отделение на болницата в Бургас. Мануела е била докарана в бургаската болница с опасност за живота и диагноза тежка черепно-мозъчна травма, с оток на мозъка. При нейното състояние са критични първите 72 часа след инцидента. Днес лекарски съвет ще реши дали Мануела да бъде транспортирана до Военно-медицинска академия в София. За целта оттам ще пристигне оборудван със специална техника реанимационен автомобил.

Другите пострадали пътници - Валентин Петров и Йоана Шопова, са в стабилно състояние. Валентин е настанен в интензивно отделение с контузия на краката и наранявания в корема, а Йоана е с комоцио. И двамата обаче са в стабилно състояние.

Загиналият при катастрофата край Приморско Петър Петров е роден през 1983 година и е бивш състезател по бокс в АФК "Добри Загоров" (Сливен). На 27 октомври Петър е планирал да вдигне сватба. Майката на Петър е на гурбет в Италия. Днес тя се прибира за погребението. Братът на Петър - Валентин също е състезател по бокс и е бил два пъти юношески шампион

Припомняме, че Максим Стависки е едно от лицата в кампанията на бТВ и вестник "24 часа" - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив".

Във времето, когато се е случила катастрофата партньорката на Максим Стависки Албена Денкова, която е пълна въздържателка, е била в София. Двамата са почетни граждани на Царево, където родителите на Албена имат къща. Максим е бил останал сам там в последните дни.

От 3 до 10 годни затвор тегнат над главата на Максим Стависки, ако съдът го признае за виновен. Той може да отнесе наказание по чл. 343, ал. 3, а именно за причиняване на телесна повреда ими смърт по непредпазливост на повече от едно лице в нетрезво състояние. Стависки обаче може да отърве присъдата, ако не е станал причина за катастрофата, въпреки че е седнал зад волана с 1,18 промила алкохол в кръвта. В този случай той ще бъде санкциониран само по закона за движение по пътищата. Той предвижда световният шампион по фигурно пързаляне да стане пешеходец за година, както и да плати 500 лв. глоба. Ако Максим има вина за тежкия инцидент, то магистратите могат да вземат под внимание смекчаващите вината обстоятелства и да го осъдят условно. Фактите, които могат да отърват Стависки от затвора, са чистото му съдебно минало, това, че не е избягал от мястото на катастрофата и се е опитал да помогне на пострадалите. Не само алкохолът може да е причина за катастрофа. Като основен проблем се явяват дупките по пътя, тесните шосета и липсата на маркировка, обясниха адвокати. Максим Стависки може да избегне и предварителния арест, тъй като става въпрос за транспортно произшествие, а не за умишлено убийство. Причината за това е и готовността на шампиона да съдейства на органите на разследването и фактът, че няма опасност той да се укрие и с това да възпрепятства производството срещу него, категорични са юристите.

Албена: Опитваме се да помогнем с нещо...



Тагове:   Максим,   минути,   КАТ,


Гласувай:
0



1. анонимен - Крутой Женский форум
24.10.2012 11:51
Пользователи форума <a href="http://forum.justlady.ru/index.php?showtopic=5639">http://www.justlady.ru/</a> расскажут о лучших новинках и трендах из мира красоты и моды, помогут выбрать собственный индивидуальный стиль, поделятся секретами молодости и здоровья. justlady.ru – это крупнейший в Рунете женский форум, где ежедневно обсуждаются более 100 000 тем. Наш форум дарит уникальную возможность поделиться своими проблемами и радостями, откровенно поговорить о сокровенном, спросить совета и рассказать о своем опыте, пообщаться со старыми друзьями и приобрести новых.
цитирай
2. анонимен - интересные статьи на тему взаимоотношгений
01.11.2012 08:49
здесь на официальном интернет-блоге <a href="http://www.justlady.ru/articles-157837-kak-nauchitsya-prislushivatsya-k-znakam-sudby">сайт</a> подобран большой ассортимент интересных статей на тему спорта. у нас на данном веб-сайте все статьи выложены на всеобщее обозрение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: minddriver
Категория: Новини
Прочетен: 100240
Постинги: 61
Коментари: 161
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930